İnanıyorum öyleyse yaparım. Başarılı olmanın tek sırrı bu bence!

Selam, günlerdir ilham yağıyor tepeme.Başarılı sonuçlanmış her işi çaktırmadan incelerken buldum kendimi.Başarısız olan işleri de gözlemliyorum kendimce.Belki bu düşüncemin şiddeti insandan insana değişir. Bazısı kolay inanır, bazısı inandığı şeyleri çok da sorgulamaz, inanmak istediği için inanabilir.

Ama her işte inanmak esastır bence.

Lafı fazla uzatmıyorum, inanmak demek o işe adamak demektir kendini, zamanını, dikkatini.

Bir işin neden yapılması gerektiğine inanırsan yaparsın.Bir şirketin işveren markasına aşık olmuşsan o işi sorgulamaz yaparsın.Bir yöneticinin üslubuna, iş aktarımına hayransan o işi çok daha iyi yapmaya çalışır başarırsın da.Bir işin nasıl yapılması gerektiğini düşünüyorsan, o iş öyle başlamamışsa yapmayabilirsin.Düzeltmek çok zahmetli olabilir, düzeltmek gerektiğine inanıyorsan düzeltir öyle devam edersin işe.İnanmadığı halde o işi pozitif sonuca götürmüş her çalışan biraz rol yapmıştır.

Rol yapmaya gerek var mıdır?

Bence yoktur. Çünkü rol yapan çalışan çatışma yaşar.

Çatışma boyutu arttıkça hem kendisi için hem de şirket için zararlı hale gelir.Eğer bir şirketin var olması, yaptığı işin devamlılığının sağlanması o şirketin sahibi kadar sizin için de geçerli bir sebep ise inanmışsınızdır, gelen işi pozitif çıkarırsınız.Eğer yukarılara gitmeye gerek yok, ben kendi çarkıma bakayım diyen bir çalışansanız size gelen işi yapmak için nedenlerinize odaklanırsınız.Eğer iş sizin inancınız ile örtüşür şekilde geldiyse daha bir adanmışlıkla yaparsınız ve pozitif sonuç alma ihtimaliniz o kadar yüksek olur.

Çalışan ve şirket uyumu bu demektir bence.Şekerin zehir olduğunu düşünen birinin çikolata- bisküvi fabrikasında çalışması tabii ki de rol çatışması yaşatır.

Diyeceğim o ki :

Pozitif sonuçlanan her iş bir adanmışlık içerir. Adanmışlık da ancak işi yapanın inandığı değerler ile hayattan beklentisi ile örtüşüyorsa gözlemlenebilir. Aksi durumda pozitif sonuç almaya çalışmak yüzme bilmeyen birinin suda çırpınışı olsa gerek.

İnandığınız, zevk aldığınız şeyleri yaptığınız bir ömür dileğiyle… 😉

Zuhal ASLAN

Human Resources Specialist, HR Blogger (ikulis.net)

https://www.linkedin.com/pulse/inan%C4%B1yorum-%C3%B6yleyse-yapar%C4%B1m-ba%C5%9Far%C4%B1l%C4%B1-olman%C4%B1n-tek-s%C4%B1rr%C4%B1-zuhal-aslan?trk=hb_ntf_MEGAPHONE_ARTICLE_POST