Öğrencilikten İş Yaşamına Uzanan Bir Deneyim Paylaşımı

Bugün Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya gelerek, öğrencilikten iş yaşamına uzanan süreçte bilgi, yetkinlik, karakter ve kariyer üzerine deneyimlerimi paylaşma fırsatı buldum. Gençlerle aynı ortamda bulunmak, yalnızca mesleki bir aktarım değil; aynı zamanda yılların birikimini geleceğe aktarmanın anlamlı bir vesilesi oldu.

Program boyunca, meslek sahibi olmanın yalnızca diploma ile değil; sorumluluk bilinci, öğrenmeye açıklık ve güvenilir bir duruşla mümkün olduğunu vurguladım. Özellikle öğrencilik döneminin sadece ders geçme süreci değil, iş hayatına hazırlığın en önemli aşaması olduğuna dikkat çektim. Çünkü insanın mesleki kimliği çoğu zaman mezun olduğu gün değil, öğrencilik yıllarında şekillenmeye başlar.

Paylaşımda stajın önemi, iş arama sürecine erken hazırlanmanın gerekliliği, dijital yetkinliklerin yükselen değeri ve iş hayatında karakterin belirleyici rolü üzerinde durduk. Gençlere özellikle şu düşünceyi aktarmaya çalıştım:
“Diploma kapıyı aralar; yetkinlik sizi görünür kılar; karakter ise sizi kalıcı yapar.”

Programa, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Emin Efecan Aktaş ve Öğr. Gör. Murat Davutoğlu, Yüksekokul Sekreteri Kadir Petek, Öğr. Gör. Dr. Ömür Çetinkaya, Kalite Yönetim Koordinatörlüğü çalışanları ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri katılım sağladı. Katılımcıların ilgisi ve öğrencilerin samimi soruları, bu buluşmayı benim için daha da kıymetli hale getirdi.

İnanıyorum ki gençlere aktarılan her samimi tecrübe, onların hayat yolculuğunda küçük ama kalıcı bir iz bırakır. Bugün yapılan bu buluşma da yalnızca bir konuşma değil; tecrübenin gelecek nesillere sessizce devredildiği ve değer katan bir paylaşım oldu diye düşünüyorum.

Beni bu programa davet eden ve öğrenciler ile buluşturan Dr. Ömür Çetinkaya hocama ve okul yöneticilerimize, Dr. Songül Eryaşar hocama ve beni dinleyen sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.

Bilgi, ancak paylaşıldığında gerçek anlamını bulur; tecrübe ise paylaşıldığında yol gösterir. Blog yazılarımda da sıkça ifade ettiğim gibi, insanın en değerli mirası geride bıraktığı izdir.

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑