Geleceğin Toplumunda Yönetim – Peter F. Drucker

Geleceğin Toplumunda Yönetim – Peter F. Drucker

Çevirmen Mehmet Zaman

Yayınevi: Hayat
(11/2003)

ISBN: 9789756700617
256 sayfa
Dil: Türkçe
Türü: İş Yönetimi

Paylaş Geleceğin Toplumunda Yönetim, Peter Drucker’ın son beş yıldaki gelecek öngörüleriyle ilgili en çarpıcı makalelerin bir derlemesidir. Çarpıcı ve açık bir şekilde, Drucker, proaktif bir yönetim için bugünün toplumunun ve iş dünyasının karşılaşacağı en kritik konuları tavsiyeler, uyarılar ve talimatlar da sunarak sıralıyor. Beş bölüme ayrılan eser, bilgi devrimini ve onun oluşturduğu bilgi toplumunu analiz ederek başlıyor. Son zamanların tahmin edilmesi güç demografik, ekonomik ve sosyal dönüşümlerini irdeleyerek geleceğin toplumunun bir alt yapısını çizmeye başlıyor.

Örneğin, gelişmiş dünyada genç nüfusun sayısındaki hızlı düşüş, büyük pazarın olanaklarında ve yapısında büyük bir gedik açacak gibi görünüyor. Bilgi teknologlarına doymaya başlayan bir iş gücü içinde geleneksel personel politikalarını hızla modası geçmiş hale dönüşüyor. O halde onların yerini ne alacak? Ve girişimciler, artan bir şekilde, girişimcinin işçisi olmaksızın onun hesabına çalışan insanlardan oluşan işgücünü nasıl yönetecekler?

Drucker’ın çalışması, dünyanın en ünlü yayınlarından bazılarında
-The Economist, Harvard Business Review ve Wall Street Journal’da- baş sayfalarda yer almıştır. Bu kitap, bugünün değişimlerinin geleceğin ekonomik ortamını nasıl etkileyeceğini bilmek isteyenler için önemli bir kaynaktır.

Peter F. Drucker, kitabını dört bölüme ayırıyor. Öncelikle yönetim anlayışını kısa bir bilgi devrimi ve bilgi toplumu süzgecinden geçirerek farklı dönüşümleri örneklendiriyor. Gelecekteki sosyal, kültürel ve ekonomik dengeleri öngörerek hazırladığı kitabında öncelikle toplumların alt yapılarını ortaya koyarak eski çalışan politikalarının tamamen değişeceğini açıklıyor.

En önemlisi de dünyadaki nüfus dengeleri ve ülkelerin farklı ekonomik yapıları gözönünde bulundurulduğunda işçi ve işgücü yapılandırmalarının da bir hayli farklı bir vizyona bürüneceğini belirten “Geleceğin Toplumunda Yönetim”, kentlerin sivilleşmesinden kapitalizmin değişen yüzüne, bilgi devriminden yeni ekonomiye dünyanın değişen yüzünü gözler önüne seriyor.

İçindekiler

——————————————————————————–

•1. Kısım: bilgi Toplumu
Bilgi Devriminden Ötesi
Patlayan İnternet Dünyası
Bilgisayar Bilgisinden enformasyon Bilgisine
E-Ticaret: Asıl Zor İş
Yeni Ekonomi Daha Gelmedi
Yeni Bin Yılın CEO’su
•2. Kısım: İş Fırsatları
Girişimciler ve Yenilik
Onlar Çalışanlar Değil, Onlar Halk
Finansal Hizmetler: Ya Yenilen Ol Ya Öl
Kapitalizmin Ötesine mi Geçiyoruz
•3. Kısım: Değişen Dünya Ekonomisi
Büyük Kuruluşların Doğuşu
Küresel Ekonomi ve Ulus Devlet
Bu, O Aptal Toplumdur
Kenti sivilleştirmek Üzerine
•4. Kısım: Gelecek Toplum

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑