İnsan kaynakları yönetiminde sürekli olarak, “insana farklı bakış” diyorum. Alanım ile ilgili süreçleri ve bu süreçlerde yer alan insanlar çok önemli. Aslında tüm insan kaynağı, yer aldıkları süreçler, yaptıkları görev ve sorumlulukları çok önemli.
Ama biz yada başlangıçtaki ben, bloğum gerekse sosyal medyadaki diğer platformlardaki yazdıklarım genelde insan kaynakları süreçleri ile ilgiliydi. İnsan kaynakları alanına giren konular ile yaptığımız paylaşımlarda, insan kaynağımızı bilinçlendirmeye, yön çizdirmeye yada yol göstermeye çalıştım.
Dünyanın insan için yaratıldığına inanan biri olarak, dünyanın doğası, diğer canlıları çok önemlidir. Ancak, insan olmazsa çokta anlamı yok diyorum.
Öyle ise her şeyin insan için olması önceliğimiz olmalıdır. Buradan yola çıkarak, insan kaynakları uzmanından “insana farklı bir bakış” deyimini kullanmamdaki temel gaye önce insana, insan olduğunu ve insanın taşıması gereken esas özellikleri hatırlatmak ve yaşatmaktır.
İnsani değerlerden uzak ama bir alanda çok bilgili ve çok başarılı olsanız da ne ifade eder.
İnsan kaynakları alanında eğer insani değerler ile yönetilen bir süreç oluşturmaz iseniz başarınız belli bir yere ve sınırlı olacaktır. İnsan seçiminde nasıl ki, tek tercih mesleki yeterlilik olmadığı gibi insan yönetiminden daha farklı isimler ile ortaya konulan yönetimler olmamalıdır.
İnsani yönetim adı belki en anlamlı bir seçim olabilir. İnsani yönetimin içinde en önemli süreç duygunun yönetimi olacaktır. Çalışan da duyguyu yönetmeyi başaranların, diğer süreçleri yani insanı her alanda daha kolay yöneteceğine inanıyorum.
İnsani Yönetime kafa yormaya ne dersiniz…?
Bunu beğen:
Beğen Yükleniyor...
Ekrem Öztürk tarafından yayımlandı
Kırşehir’in tek Çerkez beldesi olan AKÇAKENT'TE doğdum. İş yaşamına 1984 yılında Ankara’da GALKON A.Ş de Çelik Konstrüksiyon Teknisyeni olarak başladım. Daha sonra 1988 yılında Kırşehir’de bulunan ülkemizin tek yerli lastik (Uçak Lastiği dahil) fabrikası olan PETLAS A.Ş. ye, Makina Kontrol Teknisyeni olarak başladım. Teknik Ressam ve Kesin Hesap Uzmanı olarak çalıştıktan sonra Fabrikanın üretime başlaması ile AR-GE bölümünde AR-GE Teknisyeni olarak çalışmaya başladım.
Şirketin özelleştirilmesi nedeniyle yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında İNSAN KAYNAKLARI sürecinde çalışmaya başladım. Şirketin Eğitim Departmanın oluşmasını sağladım. Eğitim Uzmanı olarak görev yaptıktan sonra İnsan Kaynakları Planlama ve Geliştirme sürecinin sorumluluğunu üstlendim.
İnsan Kaynaklarının yeniden yapılandırılmasında İnsan Kaynakları Genel, İşe Alım, Ücret Yönetimi, Kariyer Planlama, Performans Yönetimi, Eğitim, İletişim ve Tanıtım, Organizasyon Geliştirme, Endüstriyel İlişkiler, Taşeron Yönetimi gibi süreçlerin oluşturulmasını ve yönetilmesini sağladım.
Ayrıca, kurumsal EFQM Mükemmellik Modeli ve Süreç Yönetimi ekiplerinde yer aldım.
Aynı zamanda 1999 yılında Kırşehir 1. Amatör kümede yer alan PETLASSPOR Kulübünün Müdürlüğüne getirildim. Aynı yıl PETLAS SPOR 3. Futbol Lige yükseldi. 2 yıl Kulüp Müdürlüğü görevini yürüttüm.
2005 yılında Petlas A.Ş.den ayrılarak, dönemin Kırşehir Belediye Başkanının teklifi ile İnsan kaynakları ve Kültür danışmanı olarak çalışmaya başladım. Belediyede çeşitli görevlerde ve müdürlüklerde bulundum. Yerel Yönetimlerde Norm Kadro uygulaması ile Stratejik Planlama Süreçleri, Bireysel gelişim ve kurumsal değişim süreçlerinde danışmanlık hizmetleri verdim.
2005 yılının Mayıs ayında yapılan KIRŞEHİRSPOR kongresinde zamanın Valisi, Belediye Başkanı ve diğer idarecilerin teklifi ile Kırşehirspor başkanlığını kabul ettim.
2009 yılında, Kırşehir Kent Konseyinin kurulması ve tüm olumsuzluklara rağmen yaşaması için çaba gösterdim. 2012 yılına kadar, Kırşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevini yürüttüm. Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak Kırşehir’de Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelliler Meclisinin kurulmasını sağladım. Kırşehir Kadın Emek Pazarı ve Aile Yaşam Merkezi gibi ilklerin oluşma sürecini yönettim.
Ulusal ve yerel boyutta çeşitli dergi ve gazetelerde yazılar yazdım. Yerel Radyo ve Televizyonlarında çeşitli toplumsal programlarının yapımı ve sunuculuğunu yaptım.
İşletme Fakültesi mezunu olmamın yanı sıra, AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünü tamamladım. Aynı zamanda Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde (ODTÜ-SEM), İnsan Kaynakları Uzmanlığı Programını tamamladım.
"Yerel yönetimlerde insan kaynakları modelinin oluşturulması" ve "Ahilik ve İnsan Kaynağının Yönetiminde Eğitim Süreci" konusunda bir çalışma yürüttüm.
2009 yılında Ahi Evran Üniversitesine Eğitim Şube Müdürü olarak geçiş yaptım ve 2012 yılında Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliğine İdari Hizmetleri Başkanı olarak göreve başladım. Halen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde Kalite Koordinatör Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Aynı zamanda YÖKAK'ta (Yüksek Öğretim Kalite Kurulu) Dış Değerlendirici olarak görev almaktayım.
İnsan Kaynakları Uzmanlığının yanı sıra Kalite Sistemleri ile Stratejik Planlama süreçlerinde çalışmalarında bulunmaktayım.
Tüm gönderileri Ekrem Öztürk ile görüntüle